Best for CHŘESTové menu
Best for CHŘESTové menu

Best for CHŘESTové menu

Kolekce pro opravdové gurmety a milovníky chřestu! Vyzkoušejte netradiční kombinaci králíka ochmelky s červeným z Piemontu, nebo k nokům s pancettou růžové z Languedocu.

Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Chřest čili špargl je zelenina králů a UŽ SE KLUBE. K jeho přípravě vám postačí pouze pár základních surovin a připravíte pokrm, kterým zaručeně každého ohromíte! 

Chřest je gastronomická pochoutka zdraví velmi prospěšná. Je zásobárnou snad všech vitamínů, které v přírodě můžete najít a díky tomu blahodárně působí na vaše tělo. A taky třeba proti kocovině :-)

 

Tato kolekce vás překvapí! Zjistíte, že kromě svěžích bílých a růžových vín, můžete k chřestu párovat i vína červená. Vyzkoušejte králíka ochmelku s ořechovými švestkami a červené víno Cannonau di Sardegna - má vůni plnou fialek, švestek a vánočního koření, nebo králičí paštiku s A L´Origine - AOC Saint Chinian - víno jiskrné rubínově červené barvy s buketem po čerstvém ovoci.

V kolekci najdete ještě dvě bílá a dvě růžová vína. K teplému salátu s pomeranči suchá Pálavake kuřátku v majoránce Sauvignon Grisk nokům s pancettou růžové z Languedocu a k roastbeefu růžovka od Honzy Stávka.

 

Králík ochmelka s ořechovými švestkami

Pro 4 osoby budete potřebovat:

1 kg králičího masa s kostí, 400 g oloupaného bílého chřestu, 200 ml černého piva, 100 g sušených švestek, 100 g vlašských ořechů, 1 lžíce vinného octa, sůl a olej.

 

Sušené švestky zalijte den předem vodou, aby byly ponořené. Králíka den předem naporcujte, osolte a uložte do chladu.

V den přípravy králíka opékejte po obou stranách na oleji asi 10 minut. Zalijte pivem, přidejte švestky i s vodou, ve které byly namočené. Přikryjte a duste hodinu, občas podlijte vzniklou omáčku a kousky masa otočte

Po hodině do omáčky přidejte nahrubo nasekané ořechy, vinný ocet, chřest nakrájený na menší špalíky a duste dalších 5 minut.

Na talíři rozložte porci králíka, švesktový chřest a polijte omáčkou. Jako příloha se hodí plátky brambor potřené olejem pečené v troubě.

TIP: Některé švestky můžete naplnit celými ořechy.

Hodnocení

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

O vínech v kolekci

Zákazníci, kteří koupili tento produkt, si také zakoupili:

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.