Název odkazuje na starý název pro odrůdu Frankovka. Tato má v cuvée většinové zastoupení. Komplexnost vína je doplněna odrůdou Svatovavřinecké a minoritně také Modrým Portugalem. Filosofie výroby vína vychází z tradičních postupů přípravy moravského červeného vína starších dob. Uvedený přístup se odráží v rustikálním charakteru vína. Vychutnejte si toto víno ke kořenitým úpravám vepřového nebo samostatně po stolování. Vhodné je také ke zvěřině nebo jako meditativní víno pro náročné. Při přípravě vína nebyla použita filtrace, proto jej doporučujeme předem dekantovat ze sedimentu a podávat až po několika hodinách, když se víno trochu „nadýchne“.
Vychutnejte si toto víno samostatně po stolování nebo ke kořenitým úpravám vepřového. Vhodné je také ke zvěřině nebo jako meditativní víno pro náročné. Doporučujeme minimálně 2 hodiny předem dekantovat.
Vhodné k archivaci 2 - 8 let.
O odrůdě
Svatovavřinecké neboli po francouzsku St. Laurent je nejpěstovanější odrůdu u nás. Je to odrůda příbuzensky spjatá s odrůdami burgundskými, konkrétně s rodinou Pinotů. Nejpravděpodobněji vznikla spontánním křížením Pinot Noir s jinou, nám zatím neznámou odrůdou.