Cesta kolem světa... během šesti lahví
Stejně jako u bílé karanténní kolekce se spolu teď proletíme po smyslových vjemech světa, i když naše tělesná stránka zůstane doma v antivirovém bezpečí.
Začneme v Rakousku in unserem geliebten vinařství Weinwurms v Dobermannsdorfu. Ochutnáme tam temně červené Zweigeltrebe s chutí třešní a plodů rakouských lesů.
S velkým rozběhem skočíme rovnou do horkého Španělska do apelace Jumilla DO. Garnacha Tintorera je velice výrazné víno s výraznými tříslovinami a tóny lékořice a eukalyptu. Jak jsme se s Radkem shodli, je to víno "pro ty, kdo to mají rádi." Zkuste si s vínem v ústech pohrát, překvapí vás, jak zajímavé škály chutí může tříslo dosáhnout.
Po cestě zpátky se stavíme ve Francii v oblasti Chateauneuf-du-Pape, kde nás svými ostružinovými tóny pozdraví Pán (Gentilhomme) z vinařství Ogiers.
Tradiční metodou Ripasso vyrobená Valpolicella nás poté v Itálii zaplaví elegantní chutí plnou červených bobulí stejně jako mořské vlny během každoročních záplav benátského Náměstí Svatého Marka.
S odlivem přeplujeme rovnou několik oceánů světa a přistaneme v Kalifornii, kde na nás čeká naše exkluzivní novinka v podobě Cabernetu Sauvignon z vinařství Woodhaven. Obdivujme, jak starou evropskou odrůdu uchopily ruce a důvtip novosvětského vinaře.
A nakonec se vraťme zpátky na Starý kontinent, znovu do Itálie, a přechutnejme si vámi tolik oblíbené Primitivo v polosuchém provedení (to na závěr můžou i zarytí milovníci suchých vín). V chuti třešně, koření a kakao nás zavede do hlubokého snu o brzkém konci karantény, kdy se zase budeme smět rozletět do světa a zažít na vlastní kůži, co jsme právě pouze ochutnali ;-)