Sauvignon Eleny Walch z vinic Castel Ringberg od jezera Caldaro je jihotyrolskou extratřídou. Zaručeně nezklame žádného milovníka Sauvignonu.
Vinifikace se provádí v nerezových tancích, 15% vína zraje v barikových sudech.
Můžeme servírovat téměř ke všem druhům pasty i s rajčatovým sugem, a pak ke všem rybím pokrmům, mušlím, korýšům.
O VINAŘSTVÍ ELENA WALCH
Elena Walch se narodila v Miláně, kde také vystudovala architekturu a založila si vlastní kancelář. Do oblasti Alto Adige se dostala úplnou náhodou, protože jako správná Italka ráda cestovala po vinařských krajích, a skrze architekturu, víno a gastronomii poznávala místní kulturu. Cílem jednoho z jejích výletů byla piktoreskní severoitalská vinařská oblast Alto Adige, zvaná těž Südtirol, která se v mnohém vymyká zaběhlým italským zvyklostem ve vnitrozemí.
Alto Adige je nádherné ledovcové údolí obklopené horskými velikány, které se pyšní titulem třetího nejteplejšího místa v celé Itálii. Díky velkým teplotním rozdílům, jednak v závislosti na nadmořské výšce vinice, tak díky rozdílům mezi denními a nočními teplotami, jsou zdejší vína krásně aromatická s velmi pěknou, svěží kyselinkou.