Udělejte si střik: Vyšší kyselinka a trocha cukru přímo vybízí k 1:1 naředění studeným sifonem/sodou. Piji to právě teď a myslím, že mi to vydrží až do konce babího léta (mj. proto, že tento střík má pouhé 4 % alkoholu). S přidáváním ledu buďte však opatrní, přílišné podchlazení vám potlačí aromatiku.
Vinařství Eifel-Pfeiffer
je vinařstvím s dlouhou tradicí. Vinice jsou ve vlastnictví rodiny Eifel od roku 1640. Jejich cílem je vyrábět vína, která odráží unikátní charakter překrásných vinic, které vlastní. 98% vinic je osázeno odrůdou Riesling. Vinice Eifel-Pfeiffer se nachází ve světově známých viničních tratích jako „Trittenheimer Apotheke“ a „Altärchen“, „Graacher Himmelreich“ a „Domprobst“, nebo také „Wehlener Sonnenuhr“ a „Bernkasteler Badstube“.
Strmé svahy s jižní expozicí podél řeky Mosely maximalizují příjem slunečních paprsků a pohlcují odražené světlo od řeky, která pod nimi protéká. Břidlice absorbuje teplo během dne a v noci ho pomalu uvolňuje, čímž prodlužuje dobu zrání. Tyto faktory přispívají ke speciálnímu terroir v údolí řeky Mosely, které produkuje osobitá vína. Stará, neroubovaná réva, dává moštu speciální aroma, které vytváří základy těch nejzajímavějších vín.