Víno z odrůdy Primitivo di Manduria, hrozny se sklízí v první dekádě měsíce září a jsou pečlivě vybírany na vinicích z oblasti Manduria. Bobule jsou jemně odtrženy z hroznů a poté macerují zhruba 14 dní – v tomto období mošt fermentuje a dosáhne až 14% alkoholu, potom se přemístí víno do barikových sudů /Allier a i Troncais/, kde postupně se dokončuje i malolaktická fermentace.
Tímto ale celý proces nekončí – víno pobude dalších 6 měsíců ve velkých dřevěných sudech a na závěr pár měsíců i v láhvi.
Víno se výborně snoubí s pokrmy ze zvěřiny, s grilovaným masem a s uzrálými sýry.
Due Palme
Společnost založil v roce 1989 Angelo Maci v obci Cellino San Marco v horní části trojůhelníku, který tvoří provincie Brindisi, Taranto a Lecce v srdci poloostrova Salento. Angelo Maci je nadále jako hlavní technolog/enolog tohoto družstva pěstitelů, které čítá na 1000 členů a prezidentem vinařské společnosti.
Vinařství je vybaveno nejmodernějším zařízením.
Cantina Due Palme vyrábí vynikající vína, charakteristická na základě klimatických podmínek regionu.
Po 25 letech úspěšného fungování, pod vedením precizního až pedantského Angela Maciho se toto vinařství stalo jedničkou v regionu. Vína jsou známa po celém světě, momentálně se pod značkou palem vyrabí na 20 druhů vína.