- svěží Limoncello

Collesi Limoncello se vyrábí z nejlepších italských citronů, které se po pečlivém výběru macerují v alkoholu po dobu 2 měsíců v ocelových tancích, kde produkt získává typickou chuť a barvu slavného italského Limoncella. Collesi Limoncello je skutečnou pochoutkou po jídle, osvěžujícím a lahodným digestivem ideálním pro letní večery. Málokterý Ital si dovede představit italskou večeři bez Limoncella.
Collesi Limoncello je likér vyrobený z citronové kůry a má obsah alkoholu 30 %. Má charakteristickou žlutou barvu a je to sladký likér získaný macerací citronové kůry v čistém alkoholu s přídavkem sirupu na bázi vody a cukru. Likér okamžitě působí na váš nos vůní citronové kůry zprostředkované éterickými tóny alkoholu. Chuť je jemná, vyvážená a sladká.
Limoncello se pije s ledem nebo vychlazení na 6-7 °C z lednice. Nebo si můžete připravit hit letošního léta koktejl Limoncello Spritz. Recept naleznete ve Vínovinách → Je vynikající se zmrzlinou (gelato) nebo k ovocného salátu - nikdo neodolá jeho typické italské chuti. Nebo si z Limoncella připravte osvěžující sorbet, který můžete podávat mezi jídly.
Alkohol - 30,0 % (obj.)
Tento recept na limoncellový sorbet je naprosto spolehlivý a jednoduchý, sladký a trpký, s dostatečným množstvím Limoncella. Servírujte ho se snítkou máty nebo čerstvými lesními plody. Podle potřeby ho můžete ve skleničce dolít Limoncellem nebo vodkou.
Na sorbet pro 6 osob budete potřebovat: 2 ½ hrnku studené vody, 1 hrnek cukru krystal, ¼ hrnku čerstvých lístků máty (kdo nemá rád mátu, vynechá), kůra z 1 citronu (nejlépe bio, nebo dobře umytá), 1 hrnek čerstvé citronové šťávy, ½ hrnku Limoncella
V hrnci na mírném ohni smíchejte 1 hrnek vody, cukr a lístky čerstvé máty. Za občasného míchání přiveďte k mírnému varu, dokud se cukr nerozpustí. Trvá to asi 5 minut. Odstavte z ohně, vmíchejte citronovou kůru. Sirup nechte mírně vychladnout, asi 10 minut.
Do sirupu vmíchejte zbývající 1,5 hrnku vody, citronovou šťávu a Limoncello.
Směs nalijte do zmrzlinovače a připravte ji podle pokynů výrobce. Většinou to trvá 10 až 15 minut. Sorbet můžete hned podávat nebo ho dejte na 6 hodin do mrazáku zmrznout.
Poznámka pro ty, kteří nemají zmzlinovač
Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do mělké misky a dejte ji do mrazáku. Během prvních 2 až 3 hodin každých 30 minut promíchejte, aby se rozbily kousky ledu. Toto opakujte dokud nebude sorbet hladký a pevný a pak ho nechte 6 hodin zmrznout.
Podle chuti můžete přidat více vody nebo Limoncella. Upozorňujeme, že změnou poměru likéru a vody se změní i vlastnosti směsi a tedy schopnost ztuhnout. Při použití menšího množství likéru věnujte směsi první 2 až 3 hodiny v mrazničce zvýšenou pozornost, protože směs bude rychleji mrznout. Pokud použijete více likéru, bude směs tuhnout pomaleji. Dejte si pozor na přidání příliš velkého množství, protože pak vám sorbet nezmrzne vůbec.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.