Tmavě granátová barva. Výrazně ovocitý, svěží buket připomínající čerstvě posbírané lesní jahody a ostružiny doplněné tóny červeného rybízu. V chuti jsou dobře strukturované třísloviny, které dávají při zrání na láhvi vynikající harmonii a plnost. Podává se k pernaté zvěřině, uzeným specialitám, k sýrům s modrou plísní a také sýrům Brie.
Hrozny pro toto víno jsou pěstovány na vlastní vinici PROQINu ve vyhlášené trati PUNTY, která leží přímo na 49° rovnoběžce. Rmut je zpracován metodou teplé macerace, která umožní uvolnění všech barevných látek ze slupky bobulí a aktivuje enzymy zkracující celkovou dobu fermentace. Víno zraje v dubových sudech po dobu dvanácti měsíců.
Po malolaktické fermentaci pokračuje zrání v dubových sudech po dobu 12 měsíců a je připraveno na ideální zrání na láhvi. Díky takovému zrání v sudu je možné minimalizovat použití oxidu siřičitého a také pomocí jemného čiření, které zaručuje požadovanou stabilitu a čirost , je možné v