Purpurové jasné barvy s aroma, které se nejprve podobá zralému ovoci. Tomuto vínu je dobré po jeho otevření dát čas, aby se na vzduchu mohlo plně rozvinout a posunout se k vůni po lesních plodech, koření, vanilky, žampionech a vlkém podzimním listí.
Užijte si toto víno, jistě ve Vás zanechá dlouhotrvající dojem, zejména pokud je servírováno se zvěřinou.
Dne 19.1. 2010 jsme vám Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc, 2002 představili jako VÍNO-DNE ve Vínovinách a na facebooku takto:
Dávno pryč jsou časy, kdy jsme si z maďarských vín mohli dopřát pouze Býčí krev – kolik z vás pak ráno po veselém večeru, kde Egri Bikavér tekl proudem, pronášelo temné maďarské erőmű a drželo se za bolavou hlavu? ;-)
Dnes už je situace naštěstí jiná – a změnila se jak nabídka maďarských vín u nás, tak maďarské vinařství, jehož produkce se může směle měřit s víny vinařských velmocí.