PRAVIDLA SNOUBENÍ - ČOKOLÁDY A VÍNA:
Základní pravidlem je: nejdříve čokoláda a pak nápoj. Nejprve si v klidu přivoňte k čokoládě i ušlechtilému nápoji. Pak ukousněte kousek čokoládky XC Chocoflower, nechte ji rozplynout na jazyku tak, aby vyplnila všechny chuťové pohárky. Poté se napijte doušku dobrého alkoholu a nechte nápoj přetéci přes jazyk jako vlnku rozkoše.
ROSE OF JERICHO - 69% ČOKOLÁDA K VÍNU
Do každé kolekce vín dostanete balení 12 čokoládek Rose of Jericho. Jedná se o 69% jednodruhovou hořkou čokoládu z Ostrova sv. Dominika, která je namíchaná s tajemnou omamnou směsí koření a květin (23 druhů) s přídavkem mořské soli z Camargue. Její název - Růže z Jericha - se vyskytuje v mnoha prastarých příbězích o lásce, znovuzrození a cestě.
Degustační doporučení: Hebká barikovaná červená vína (např. Merlot, Pinot Noir, Syrah, Alibernet apod.), suchý sekt. Z tvrdšího soudku to jsou: destiláty, zralý tmavý rum, whisky, cognac a brandy.
HEART SOUL - 73% ČOKOLÁDA K VÍNU
Do každé kolekce vín dostanete balení 12 čokoládek. Jedná se o 73% jednodruhovou hořkou čokoládu z Tanzanie se svěží kombinací květin a bylin z jihu Evropy (14 druhů) namíchaná k vínům a ušlechtilým destilátům. Jméno čokolády - Heart Soul neboli Siphium, zvané též pro své účinky “Heart Soul”, bylo vzácné koření starověku. Bohužel ho známe jen z vyobrazení na zlatých mincích a ze spisků starověkých kuchařů a čarodějů.
Degustační doporučení: Svěží plná bílá vína (např. Muškát, Tramín, Irsai, Pálava, Chardonnay nebo Aurelius), sušší sekt (i růžový), prosecco či šampaňské. Z tvrdšího soudku to je: grappa, vodka, gin.
ČOKOLÁDA XC CHOCOFLOWER
XC Chocoflower je vyrobena pouze z té nejkvalitnější a šetrně zpracované čokolády z vybraných zemí s přidáním přírodního koření, bylin a květů. Unikátní technologie zpracování květů a bylin vychází z alchymistických postupů středověké Prahy a renesančních metod výroby parfémů z jihofrancouzského Grasse.