Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
Prague Wine Trophy - Zlatá medaile
  • Vyprodáno
Velikonoce v krabici 2013
Velikonoce v krabici 2013
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Kolekce vín Velikonoce v krabici 2013

Hody, hody, doprovody, dejte víno místo vody :-)

VELIKONOCE

Velikonoce jsou nejdůležitějším křesťanským svátkem, ke kterému se vážou oblíbené tradice převzaté i do světského života. Po dlouhém očistném postním období vyvrcholí na velikonoční neděli (Boží hod velikonoční), kdy se slaví u bohatě prostřených stolů.
Naši kolekci vín jsme sestavili k tradičnímu velikonočnímu menu (od čtvrtka do pondělí). Věříme, že si díky ní letošní Velikonoce vychutnáte plnými doušky.

ZELENÝ ČTVRTEK

Důležitá je očista. Konzumujte lehká zeleninová jídla, jako špenát nebo hrášek. Až se nám zase Velikonoce posunou dále do dubna, budeme moci pomyslet i na chřest. K zeleným jídlům se osvěžujte zelenými víny s nízkým obsahem cukru a vyšším obsahem hubnutípodporujících kyselinek. Ideální je suchý Veltlín zelený. A kde by mohli umět Veltlín lépe než ve Veltlinerlandu, že? Proto jsme vybrali VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 2012 DAC (vybraná vína z apelace)

VELKÝ PÁTEK

Velký pátek je dnem hlubokého smutku a měl by se dodržovat přísný půst, při kterém se pije jen voda. Budete-li poctiví a pozorní, možná objevíte i nějaký zrovna otevřený a nestřežený poklad...

BÍLÁ SOBOTA

V sobotu se chodí na proutky a barví kraslice. Naší nejvykrášlenější kraslicí je nová RULANDA BÍLÁ od Špalků, která byla krášlena (dlouho zrála ve velkém sudu) na svých vlastních kvasnicích. Díky tomu v ní ucítíte tóny opečeného toastu s máslem a jahůdkovým džemem, chuť je krásně plná a delikátní. Prostě pravý zdroj inspirace k barvení vajíček ;-) Konzumovat k tomu můžete velikonoční mazanec. K jídlu se tradičně peče velikonoční nádivka. V každé rodině na ni jistě existuje originální a unikátní recept, který se dědí z generace na generaci. Pokud jej ještě nemáte, stačí trochu zagooglovat. Běžně se do ní přidávají čerstvé jarní bylinky (pažitka, libeček, petrželka) a určitě v ní nesmí chybět mladé kopřivy. Ti, kteří nevydrží bez masa, do ní přidávají bílá masa, králičí vnitřnosti, uzené nebo dokonce bůček. Správně postní by ale měla být jen voňavá, bylinková a kopřivová. Proto k ní jednoznačně doporučuji znojemský SAUVIGNON od Jirky Horta, který má v chuti krásně svěží (zelené) tóny lístečků černého rybízu. Budete-li chtít nádivku doplnit jarním salátkem, i s tím Vám můžeme poradit. Základ a zálivku jsme se naučily s kamarádkou v lázních Sv. Kateřiny, jen jsme jej malinko vylepšili o nějaké kalorie navíc (přidáním kozího sýra). Šťavnaté zelené listy smíchejte s trojúhelníčky oloupaného pomeranče. Na povrch dejte plátky kozího sýra a karamelizovaných vlašských ořechů. To vše zalijte zálivkou z pomerančového freshe, olivového oleje a medu v poměru 2 : 1,5 : 1. K tomuto salátu se hodí i víno, které máme vybráno k hlavnímu nedělnímu chodu. Můžete jej tedy přesunout a podávat až/i v neděli.

NEDĚLE - BOŽÍ HOD VELIKONOČNÍ (Velká noc)

Slavit se má hned od rána. Ke snídani doporučujeme vajíčka na způsob, který máte rádi. Mě zaujala vajíčková pomazánka s avokádem, která nejen krásně chutná, ale i nádherně jarně vypadá. K vajíčkovým specialitám se hodí pravý sekt z Rulandy bílé a Chardonnay - Vám již dobře známý MATTHIAS. Celý den pak má úplně jiný rozměr, co se týká délky i šířky! ;-) Hlavním chodem tradičního velikonočního menu bývá mladé maso - jehňěčí, kůzlečí nebo telecí v jednoduché úpravě (pečené, grilované) s mladými brambůrkami, glazírovanou mrkví nebo cuketou. K tomuto chodu jsme zvolili úplnou novinku v naší nabídce NÁŠ VLAŠÁK 2012. "Náš Vlašák" 2012 stejně jako "Müller na druhou" vyráběl pro Pavla Müllera z pavlovských hroznů dvacetileté vinice jeden z největších Přátel Pavlova - Karl Neustifter. Ten je úplně nadšený z kvality suroviny a potenciálu pálavských vinic. Díky vysoké mineralitě podloží a stáří vinice, ze které pochází, je to pěkně plné a velmi strukturované víno s ovocnou vůní a koncentrovanou chutí zralého ovoce s tóny mladých vlašských ořechů. S mladým masem na talíři si poradí příjemně slaná dochuť a živá kyselinka. Již několik let hlásáme, že k velikonočnímu mladému masu se více hodí minerální suchý Vlašák než většina plných červených. Vyzkoušejte to sami! A všimněte si, jak se Náš Vlašák po nalití do skleničky krásně otevírá a rozvíjí.

VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ

Víno, které jsme vybrali na Velikonoční pondělí, je určeno spíše ženám, čekajícím na své každoroční omlazení. Hodit se ale bude i k piškotovému beránku podávanému jako odpolední vzpruha pro unavené koledníky. Chateau de Valcombe - je vinařství z jižní Rhony z oblasti Costieres de Nimes. Mile nás překvapilo svými letošními novinkami Fruit Blanc a Fruit Doré. Fruit blanc je suché bílé víno smíchané ze dvou odrůd - tradiční jihofrancouzské odrůdy Marsanne, která mu dělá tělo, a původně italské svěží odrůdy Vermentino. Je to úžasně svěží kombinace určená pro slunečné dny. Do naší velikonoční kolekce jsem ovšem vybrala FRUIT DORÉ, což je malinko sladší verze Fruit blanc, do které je navíc přimíchán i elegantní o ovocně vonící Viognier. Myslím, že si po těžkém půstu a náročném uklízení, zasloužíme trochu osladit život. Fruit doré byl zvolen naší pracovní skupinou Vox vpapuli jako nejlepším bílým vínem degustace jihofrancouzských bílých vín.
Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
06.11.2020
Ivana E

Produkt obsahuje siřičitany.

O vínech v kolekci

Víno má zlatavou barvu, vůně je silně černorybízová s broskvovým nádechem. V chuti je výraz černého rybízu, který bude zráním pokračovat do kompotového angreštu. Výrazná kyselina a příjemně doplněný cukr vytváří naprosto dokonalou harmonii vína. Suché.
Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.