Vlastnosti a využití RÉVOVÉHO VINNÉHO OLEJE:
Výborné uplatnění nachází v gastronomii - olej do salátu, zdravá příprava jídel, smažení, nakládání pro grilování, má neutrální chuť a má vysoký obsah antioxidantů s očišťujícími účinky současně s prevencí civilizačních chorob.
Olej lze používat pro vynikající stahovací účinky pro pleť v kosmetice, kdy současně má zvláčňující a omlazující účinky proti vráskám. Výtažky z jadérek révy jsou rovněž uplatnitelné ve farmacii pro svůj vysoký obsah antioxidantů (resveratrol), vitaminu E, flavonoidů, vitamínu C a beta-karotenu; snižuje hladinu cholesterolu, a to zejména škodlivého LDL cholesterolu.
Bylo zjištěno, že podporuje zvýšení HDL "dobrý cholesterol", který snižuje riziko koronárních onemocnění. Některé studie prokázaly, že extrakt z hroznových jader může mít významné účinky při ochraně proti nádorovým onemocněním. Sloučeniny obsažené ve vinném oleji mohou vést ke zlepšení zraku, pružnosti kloubů a krevního oběhu. Je důležitý také při snižování symptomů spojených s alergiemi a astmatem, protože potlačuje tvorbu histaminu.