Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
  • Vyprodáno
Odrůda č. 08: PÁLAVA
Odrůda č. 08: PÁLAVA
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Kolekce vín Odrůda č. 08: PÁLAVA

Odrůdový seriál - naučte se nejdůležitější moravské odrůdy

VÍNOVERZITA - ODRŮDA Č. 8 - PÁLAVA

Pálava je jednou z našich nejoblíbenějších odrůd a suvenýrem z výletu na jižní Moravu. Odrůda vznikla křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Víno z ní se vyznačuje zlatožlutou barvou a hutnou, olejovitou chutí. Ve vůni ucítíte aromatické látky Tramínu – růže, vanilku a muškát. Intenzivní aroma často podtrhuje vyšší obsah zbytkového cukru. Slaďoučkou a voňavou (jako i suchou a voňavou) Pálavu můžete z Pálavy přivézt komukoliv – chutná jemným ženám i drsným mužům. Pokud máte už po dovolené a tekutý suvenýr Vám ve vinotéce došel, tato v pořadí osmá výuková ko-LEKCE pomůže dovést Vaše těžce nabyté letní znalosti k dokonalosti. Aromatický Tramín červený má tu nevýhodu, že má nízké kyseliny a bez vyššího obsahu cukru je víno chuťově nevýrazné. Müller Thurgau sice oplývá kyselinkou, která chuť vína osvěžuje, ale na druhou stranu je Müller velmi náchylný k chorobám.

"Malý úvod do velké genetiky"

Pálava v sobě nese to lepší z obou svých rodičů (ideální situace, kterou si všichni přejeme, že?). Je odolnější vůči chorobám vinné révy než maminka Müllerka a zároveň si po tatínkovi zachovává tramínovou aromatiku. Skvělé víno odrůdy Pálava si proto vychutnáte ve všech variantách – od suché po sladkou. Suchá Pálava je samozřejmě vzácnější, ale není nemožné se s ní setkat. Aktuálně máme v nabídce suchou Pálavu od Jožky Valihracha v pozdním sběru ročníku 2007. Pálava se potatila i co do vzhledu – má stejnou načervenalou barvu hroznů jako Tramín, kterému se říká „červený“ právě kvůli charakteristickému odstínu slupek hroznů. Příjemným aspektem spojení těchto dvou odrůd z pohledu vinařů také je, že plodnost Hledáním odolnější aromatické odrůdy s příjemnou kyselinkou se kromě našich enologů zabývali i u sousedů. Slovenskou obdobou Pálavy je odrůda Děvín, jenž je křížencem Tramínu a Veltlínského červenobílého. Kurz s názvem ÚVOD DO TEORIE ODRŮD bude probíhat formou e-learningu a praktických degustačních ukázek, díky kterým studenti (tedy Vy, milí kolegové) získají základní znalosti o moravských odrůdách. Podmínky udělení zápočtu, zkoušky a titulu se dozvíte v následujícím sylabu.

ÚVOD DO TEORIE ODRŮD - SYLABUS

Rozsah: Přímá výuka každých 14 dní. Mezi přednáškami se předpokládá důsledné samostudium. Konzultace jsou možné v konzultačních hodinách – každý pracovní den od 14,00 do 21,00 v kanceláři Víno-klub-Baru, Benediktská 3, Praha 1. Vyučující: prof. Veronika z Víno-klubu, WP, Univerzita v Benediktské (přednášející, intelektuálně zaštiťující) prof. Radek z Víno-klubu, WP (přednášející, ležící, spící) studijní oddělení: Pavlína z Víno-klubu (objednávky vyřizující, studentům napomáhající, stále se plaše usmívající) Cíle kurzu: Naučte se znát nejdůležitější moravské odrůdy. Každých 14 dní pro Vás připravíme průřezovou kolekci jednou z našich nejdůležitějších odrůd. Vybereme pro Vás 6 našich nejlepších vín, dodáme Vám studijní materiál a necháme Vás prochutnat si odrůdy, které s u nás nejčastěji pěstují. Osnova: S ohledem na ustanovení § 199 zákona č. 140/1961 sb. o šíření poplašné zprávy budou témata přednášek odtajňována postupně. Literatura: Jako základní pramen studia Vám poslouží naše newslettery, facebookový profil a internetové stránky Víno-klubu. Využít můžete také osobních setkání s námi v konzultační místnosti našeho BARU v Benediktské 3. Výukové metody: Převážně e-learningový kurz kombinující prvky e-výuky a získávání praktických zkušeností v podobě ochutnávek soukromých (v pohodlí Vašeho domova) i méně soukromých (v pohodlí našeho BARu). Podmínky pro udělení zápočtu, zkoušky, titulu - pro zisk víno-titulu Autorizovaný degustátor Víno-klubu je třeba získat 50 – 80 % víno-kreditů - pro zisk víno-titulu Certifikovaný degustátor Víno-klubu je třeba získat 80 – 99 % víno-kreditů - pro zisk titulu Sommeliér Víno-klubu, čímž se akademicky vyrovnáte kapacitám v oboru vinné teorie, prof. Veronice a prof. Radkovi!!!, je třeba získat min. 80 % víno-kreditů a složit zkoušku v rozpoznávání slepých vzorků bez etiket s kolekcí Slepý Sommeliér_odrůdový. V odrůdovém seriálu, který pro Vás budeme celý akademický rok připravovat, vyjde celkem 20 kolekcí, z toho 10 bílých a 10 červených. Kredity získáváte jejich nákupem. Pokud se rozhodnete některou z ko/lekcí vynechat, můžete kompenzovat tento svůj výpadek v plnění Vašich studijních povinností u nás na BARu, kde pro Vás bude připraveno údoučování ve formě degustačního menu 6 vzorků vín, které aktuální kolekce obsahuje. UPOZORNĚNÍ: Zkoušející odborná asistentka Lucie má právo provést namátkovou kontrolu znalostí studentů. (Neformálním způsobem můžete titul získat tak, že nám pošlete 5 000 Kč na bankovní účet pod tajným variabilním symbolem CHCITITUL, a my Vám obratem zašleme požadovaný diplom :-))))
Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Produkt obsahuje siřičitany.

O vínech v kolekci

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.