CHÝNĚ -  PO - PÁ - 9 hod - 16 hod

PRAHA 1 -  PO - PÁ - 9 hod - 21 hod 

BRNO -  PO - PÁ - 15 hod - 21 hod 

 

Odrůdy
VÍNA (2285) KOLEKCE (81) ALKOHOL POCHUTINY DEGUSTACE

VŠECHNY AKCE KTERÉ U NÁS CHYSTÁME

VINOMAT
 

.Odrůda č. 04: RYZLINK RÝNSKÝ

Odrůdový seriál - naučte se nejdůležitější moravské odrůdy

Ryzlink rýnský - pozdní sběrRyzlink rýnský - pozdní sběrFlower line - Ryzlink rýnský - pozdní sběrTerroir - Ryzlink rýnský - pozdní sběr - Lužice, Na StrániMaidenburg - Riesling - pozdní sběr - ValtickáRyzlink rýnský - výběr z hroznů - Hrubé pole
Víno
Katalogové číslo: BOX-508499
Cena za kolekci: 1 349 Kč nebo 4 216 korků
Zisk korků za balení: 42

VYPRODÁNO

OBSAH KRABICE

  • ČR - BMVinařství - Ryzlink rýnský - pozdní sběr, 2016
    TOP 77

    Aromatický profil je typicky ryzlinkový s vůní čerstvých meruněk, kdoulového džemu a akátového medu. V chuti je plný, extraktivní s pikantní kyselinou s tóny sušené meruňky, hrozinek a kompotovaného ananasu, v dochuti se projevuje příjemná slanost a mine
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička (2)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
  • ČR - Mokruša - Ryzlink rýnský - pozdní sběr, 2016
    Prague wine trophy - Prague Gold 2016

    Víno s jasně žlutozelenou barvou a dobrou viskozitou. Vůně je výrazná se zřetelným projevem dozrávající meruňky, lipového květu, a zralého ananasu. Chuť je vydatná, šťavnatá, dlouhá, podpořená břitkou mineralitou a křupavou ryzlinkovou kyselinou. Suché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaPůlhvězdička (3)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
  • ČR - Mikrosvín - Flower line - Ryzlink rýnský - pozdní sběr, 2015
    prague wine trophy - premium gold

    Víno světle žluté barvy se zelenkavými odlesky. Vůně je svěží a podmanivá s tóny květin a limetky. Chuť je šťavnatá s dlouhou dochutí. Najdete zde svěží bílé ovoce a citrusy. Suché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaNevyplněná hvězdička (17)
    91  
    (objem: 0,75 l)
     
  • ČR - Zámecké vinařství Bzenec - Terroir - Ryzlink rýnský - pozdní sběr - Lužice, Na Stráni, 2013
    Vína jsou zde velmi líbivá a aromatická, s lehkým aromatickým profilem citrusů a bílého ovoce. Chuť je plná a rozmanitá s typickým projevem regionu podluží. Suché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaPůlhvězdičkaNevyplněná hvězdička (10)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
  • ČR - Reisten - Maidenburg - Riesling - pozdní sběr - Valtická, 2015
    Valtické vinné trhy - stříbrná medaile

    Chuť je krásně harmonická ve smyslu lehce vyššího cukru a výrazné, svěží kyselinky. Dochuť je dlouhá a minerální. Polosuché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička (1)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
  • ČR - BV - Bábíček Vacenovský - Ryzlink rýnský - výběr z hroznů - Hrubé pole, 2015
    Prague Wine Trophy - Zlatá medaile Decanter - Stříbrná medaile

    Intenzivní květinová vůně lipového květu je doplněna rozkvetlými kosatci. Dlouhá a harmonická medová chuť je podtržena náznakem vlašských ořechů. Polosuché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaNevyplněná hvězdička (8)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
 

VÍNOVERZITA - ODRŮDA Č. 4 - RYZLINK RÝNSKÝ


V této ko-LEKCI se zaměříme na krále bílých odrůd - Ryzlink rýnský. Není králem jen pro svou charakteristiku, ale i proto, že opravdu vévodí světovému žebříčku nejpěstovanějších odrůd, ve kterém přeskočil Chardonnay. S ním a se Sauvignonem patří mezi tři nejvýznamnější světové bílé odrůdy.

Ryzlink rýnský (neboli Riesling), jak už jeho řízný název napovídá, pochází z německé oblasti Rheingau, tedy Porýní. Odtud se rozšířil do celého světa. Není tedy s podivem, že je č. 1 odrůdou v Německu. Ve velkém se pěstuje také ve francouzském Alsasku, Rakousku, u nás a na Slovensku. Do začátku 90. let byl nejpěstovanější bílou odrůdou v Austrálii, než jej předstihlo Chardonnay. Ryzlinku rýnskému se daří na minerálním (zejména břidlicovém) a písčito-jílovitém podloží.

U nás se mu nejlépe daří na písčitém Znojemsku, kde mu postavili gloriolu ve formě apelačního systému VOC Znojmo (společně s Veltlínem zeleným a se Sauvignonem). Druhou nejúspěšnější oblastí z hlediska mezinárodních úspěchů je oblast Slovácka, kde výše položené tratě a kopcovitý terén nechají uzrát velmi reprezentativním kouskům. Velmi zajímavým terroirem je i vápencové podloží mikulovska s vysokým obsahem volného vápna v půdě, kde bývá réva často stresována i nedostatkem vody.

RYZLINK - VONÍ, CHUTNÁ...


Mladší vína vyrobená z odrůdy Ryzlink rýnský jsou svěží, voňavá a ovocná s říznou kyselinkou. Typicky v nich můžete odhalit tóny meruněk v rozličných formách od nezralého plodu až po meruňkovou marmeládu. Dále se v nich často vyskytuje vůně lipového květu. V testovaných Rýňáčcích jsme často cítili vůni sypaného zeleného čaje. Čím starší a z čím minerálnějšího podloží, budou ve víně přibývat tóny kamenů, prachu a u vyzrálejších po delším zráním i tóny petroleje.

Většinová část vyznavačů vinného moku v současné době preferuje mladé a svěží exempláře Ryzlinku rýnského, protož jsou pěkně šťavnaté a ovocné. Nazrálé kousky s neobvyklými vůněmi vyhledávají blázni a znalci - tzv. Hardcore Riesling Lovers.

Když odhlédneme od samotného stáří, zachovává si Ryzlink rýnský mnoho tváří. Vyrábí se z něj lehká, svěží vína, sladší a vyzrálejší kousky, ale dokonce i vzácná dezertní vína - bobulová nebo ledová. Zde hraje svou pozitivní roli jeho přirozená vyšší kyselinka, která chuť vína, bzť i sladšího, krásně vyvažuje a osvěžuje. Dalším důležitým stavebním kamenem je mineralita, která prohlubuje strukturu chuti.

Doufám, že se Vám téma dnešní (ko)lekce líbilo. Další tekutou látku Vám představíme za 14 dní.



VÍNOVERZITA - ROČNÍ KURZ ODRŮD


Dvousemestrový kurz, který pro Vás připravil akademický tým Katedry Nevinné teorie a vinné praxe Fakulty vinných studií Benediktské vínoverzity v Praze v čele s prof. Veronikou Šilinkovou, WP (Wine Professor), vedoucí katedry a vědeckou kapacitou mezinárodního formátu (vysledovatelný intelektuální dopad až na Moravu!)

Kurz s názvem ÚVOD DO TEORIE ODRŮD bude probíhat formou e-learningu a praktických degustačních ukázek, díky kterým studenti (tedy Vy, milí kolegové) získají základní znalosti o moravských odrůdách. Podmínky udělení zápočtu, zkoušky a titulu se dozvíte v následujícím sylabu.

ÚVOD DO TEORIE ODRŮD - SYLABUS


Rozsah:
Přímá výuka každých 14 dní. Mezi přednáškami se předpokládá důsledné samostudium.

Konzultace jsou možné v konzultačních hodinách – každý pracovní den od 14,00 do 21,00 v kanceláři Víno-klub-Baru, Benediktská 3, Praha 1.

Vyučující:
prof. Veronika z Víno-klubu, WP, Univerzita v Benediktské (přednášející, intelektuálně zaštiťující)
prof. Radek z Víno-klubu, WP (přednášející, ležící, spící)
odborná asistentka Tereza z Víno-klubu (asistující, píšící, pící)
odborná asistentka Lucie z Víno-klubu (namátkově zkoušející)

studijní oddělení: Jana z Víno-klubu (objednávky vyřizující, studentům napomáhající, stále se plaše usmívající)

Cíle kurzu:
Naučte se znát nejdůležitější moravské odrůdy. Každých 14 dní pro Vás připravíme průřezovou kolekci jednou z našich nejdůležitějších odrůd. Vybereme pro Vás 6 našich nejlepších vín, dodáme Vám studijní materiál a necháme Vás prochutnat si odrůdy, které s u nás nejčastěji pěstují.

Osnova:
S ohledem na ustanovení § 199 zákona č. 140/1961 sb. o šíření poplašné zprávy budou témata přednášek odtajňována postupně.

Literatura:
Jako základní pramen studia Vám poslouží naše newslettery, facebookový profil a internetové stránky Víno-klubu. Využít můžete také osobních setkání s námi v konzultační místnosti našeho BARU v Benediktské 3.

Výukové metody:
Převážně e-learningový kurz kombinující prvky e-výuky a získávání praktických zkušeností v podobě ochutnávek soukromých (v pohodlí Vašeho domova) i méně soukromých (v pohodlí našeho BARu).

Podmínky pro udělení zápočtu, zkoušky, titulu
- pro zisk víno-titulu Autorizovaný degustátor Víno-klubu je třeba získat 50 – 80 % víno-kreditů
- pro zisk víno-titulu Certifikovaný degustátor Víno-klubu je třeba získat 80 – 99 % víno-kreditů
- pro zisk titulu Sommeliér Víno-klubu, čímž se akademicky vyrovnáte kapacitám v oboru vinné teorie, prof. Veronice a prof. Radkovi!!!, je třeba získat min. 80 % víno-kreditů a složit zkoušku v rozpoznávání slepých vzorků bez etiket s kolekcí Slepý Sommeliér_odrůdový.

V odrůdovém seriálu, který pro Vás budeme celý akademický rok připravovat, vyjde celkem 20 kolekcí, z toho 10 bílých a 10 červených. Kredity získáváte jejich nákupem.

Pokud se rozhodnete některou z ko/lekcí vynechat, můžete kompenzovat tento svůj výpadek v plnění Vašich studijních povinností u nás na BARu, kde pro Vás bude připraveno údoučování ve formě degustačního menu 6 vzorků vín, které aktuální kolekce obsahuje.

UPOZORNĚNÍ: Zkoušející odborná asistentka Lucie má právo provést namátkovou kontrolu znalostí studentů.

(Neformálním způsobem můžete titul získat tak, že nám pošlete 5 000 Kč na bankovní účet pod tajným variabilním symbolem CHCITITUL, a my Vám obratem zašleme požadovaný diplom :-))))



 
Mohlo by Vám také chutnat
 

DISKUZE K VÍNU

 
 

Nebyly nalezeny příspěvky k vybranému zboží!

PŘIDAT NÁZOR


Vkládat příspěvky do diskuze mohou pouze přihlášení uživatelé.

GoPay

Vyrobil: Zengon s.r.o.

Víno-klub.cz, s.r.o.  Benediktská 3,  110 00 Praha 1     Objednávky a zákaznická linka: + 420 724 239 045

 

HURÁ, SLÁVA.... MY SLAVÍME... VY ŠETŘÍTE