V naší nové kolekci máte unikátní možnost porovnat mladší a starší bratry vedle sebe. Mladší bratři se většinou dělají z hroznů mladších vinic, z níže položených vinohradů, ve větších sudech (např. 2500 l) nebo v betonových nádržích. Jsou připraveni k pití dříve (protože nemají tak výrazné třísloviny), co do ročníku i do času dekantace, ale na druhou stranu vydrží kratší dobu ve sklepě. Jejich starší bratři jsou vína na slavnostnější příležitosti, ze starších vinic (koncentrovanější hrozny), často zrají v malých barikových sudech (225 l = vyšší třísloviny), čemuž odpovídá i možnost jejich dlouhého zrání, ale i nutnost delší dekantace, a samozřejmě i vyšší cena.
V naší KOLEKCI BRATRŮ vedle sebe ochutnáte:
-základní Chianti (85% Sangiovese + Canaiolo a Colorino) z velkých sudů a betonových tanků, kde vzniká ovocnější víno, versus tradiční Chianti Classico (100% Sangiovese z nejvyšší a nejtradičnější apelace), které zraje jen v dubových sudech.
- základní a mladé Langhe Nebbiolo, které zraje 6 měsíců ve velkých dubových sudech, versus mohutné a pěkně vyzrálé Barbaresco (také 100% odrůda Nebbiolo) z teplého ročníku 2011, které na sudech zrálo celé 2 roky!
- základní, ovocně kořeněnou Valpolicellu, která zraje jen v betonových tancích, versus "repasovanou" Valpolicellu Ripasso, (které dále říkáme mladší bratr Amarone, protože se vyrábí překvašením přes výlisky z Amarone), a která zraje 18 měsíců v barikových sudech ve druhém a třetím plnění.