Joanna Simonová dodává čtenářům odvahu a pomáhá jim poznávat nová vína podobná těm, která si už oblíbili. Dáváte-li například přednost australskému chardonnay, možná vám zachutnají bílá vína ze španělské Navarry, chilský sémillon nebo jihoafrický chenin blanc.
Tato kniha nabízí přehled více než devadesáti odrůd vinné révy, u hlavních z nich je uveden podrobný popis jejich typických aromatických látek. Najdete zde odborné rady k nákupu, skladování, hodnocení a podávání vína, spolu s obsáhlými doporučeními, jak nejlépe sladit jídlo a víno a jak rozeznávat jednotlivé styly vín. Nechybí ani užitečný přehled vín z celého světa, doporučení výrobci a v neposlední řadě pomocný přehled výslovnosti.
Nádherné fotografie z reálného prostředí vinic, vinařství a sklepů dokonale zachycují zázračný proces, v jehož průběhu se hrozny mění ve skvostný nápoj.