Šampaňské z produkce vinařství Bruno Paillard nesoucí označení Blanc de Blancs je vyrobeno z hroznů odrůdy Chardonnay vypěstovaných v oblasti Côtes des Blancs. Při výrobě tohoto vína Bruno Paillard používá kvašení stanovené pro Champagne „Crémant“, které se uplatňovalo hlavně v dřívějších dobách. Když tiché víno nalahvujeme pro druhotné kvašení v láhvi, přidáme méně cukru a droždí, než je běžné u většiny šampaňských, a výsledkem je tudíž pomalejší proces kvašení produkující nízký tlak, přibližně 3,5 kg (místo běžných 5 až 6) – proto má víno slabší a jemnější perlení a nechává smetanový dojem na patře.
Champagne Bruno Paillard
Champagne House Bruno Paillard založil majitel téhož jména až v roce 1975 a je prozatím nejmladším z producentů šampaňského v tomto výlučném vinařském kraji. Jejich roční produkční kapacita je nyní půl milionu láhví výhradně typu „brut“.
Vyrábí tři druhy „non-vintage“ šampaňského a nabízí také několik starších ročníků, z nichž některé jsou velmi vzácné. Zhruba tři čtvrtiny produkce se vyváží do evropských zemí a USA (celkem do 23 zemí) a od roku 2003 také do České republiky. Veškerá produkce je dodávána pouze do gastronomie, vinoték a sběratelům vína. Bruno Paillard jako jeden z mála producentů v Champagne označuje každou láhev datem tzv. dégorgement. To je okamžik, kdy se z láhve po několikaleté fermentaci odstraňuje usazený sediment, přidává se dosážní likér a láhev se definitivně uzavírá korkovým uzávěrem. Doporučuje se pak ke spotřebě v době od tří měsíců do pěti let, za předpokladu správného skladování, jaké platí pro šampaňské.